Dupa un an 2021 in care bursele din intreaga lume au inergistrat evolutii spectaculoase, anul 2022 ne-a adus o volatilitate ridicata in primele trei luni.

Astfel, inceputul lunii Ianuarie pe bursa locala a fost unul pe un ton optimist, principalul indice bursier afisand o apreciere de 5% in doar cateva sedinte.

Finalul lunii Februarie si inceputul lunii Martie a fost caracterizat de o panica extrema investitorii reactionand puternic la stirile legate de izbunirea razboiului.

Brokerii de la Goldring au publicat recent un raport in care au analizat principalele evenimente din prima parte a anului 2022 dar si evolutia istorica a pietei locale pe trimestrul intai.

Pe baza acestor date au tras cateva concluzii foarte interesante pe care va invit sa le parcurgeti in raportul publicat gratuit pe site – Companii de urmărit la BVB 

Din cei trei ani în care indicele a avut scăderi în primul trimestru (fără a include anul 2022), plus anul 2015 care a înregistrat, totuși, o evoluție cu minus în față, în 50% din cazuri (anii 2014 și 2016) indicele a marcat la final de an un randament pozitiv, același procent (restul de 50%) fiind și în cazul randamentelor negative la final de an.

Este de menționat că în anii 2015-2016, economia României marca o ușoară deflație, mai exact de 0,9% în 2015 și de 0,5% în 2016, conform datelor INS, într-o perioadă în care prețul petrolului se prăbușea, iar Grecia se confrunta cu o situație dificilă în privința datoriei țării.

Pe baza raportului publicat de analistii Goldring am realizat si eu un material video in care am analizat evolutia pietei si am indraznit sa fac si cateva estimari pentru finalul anului.

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!