Analiștii Goldring au publicat recent un raport de analiză pentru producătorul de energie Nuclearelectrica.

Conform analiștilor, Nuclearelectrica ar putea raporta în partea a doua a acestui an un rezultat net ceva mai modest decât cel înregistrat în partea a doua a anului 2019 însă având în vedere rezultatul bun raportat de companie în prima parte a acestui an profitul net pe întreg anul 2020 ar putea mai mare decât cel înregistrat în 2019.

Analizând rezultatele financiare publicate de companie putem constata că în ciuda vânzării unei cantități de energie electrică mai mari cu 8.6% în prima partea a acestui an, veniturile companiei au scăzut, scăderea fiind cauzată de un preț mediu ponderat mai mic cu 9.6% față de perioada similară a anului trecut.

Conform unei ordonanțe de urgență compania a fost obligată să vândă în semestrul întâi pe piața reglementată o cantitate de 1.08 GWh la un prețul de 188,47 lei MWh. Din aceasta cantitate 701 GWh au fost vânduți pe T1 si 385.6 GWh au fost vânduți pe T2.

Pentru a doua parte a anului 2020 Nuclearelectrica trebuie sa vandă o cantitate de 1.095 GWh la un pret reglementat de 182.6 lei/MWh în scădere cu 3.1% față de prețul impus pentru prima parte a anului 2020.

Imagine asupra ultimelor rezultate financiare publicate

Analiștii Goldring văd acțiunile Nuclearelectrica la 19 lei

Nuclearelectrica este o companie a cărui principal avantaj de piață îl reprezintă dividendele acordate acționarilor. În ultimii ani, compania a reușit să ofere unul dintre cele mai ridicate randamente de pe piața de capital din România (deja o piață recunoscută pentru randamentele ridicate pe care companiile le
acordă acționarilor).

Analiștii Goldring se așteaptă ca această politică de dividende să continue și în viitor, iar de asemenea să își mențină ritmul de creștere, în limita evoluției profitului net și luând în considerare și nevoia de finanțare a companiei.

Indicator2017201820192020
Valoare dividend0.691.511.251.65

Pentru a evalua compania anliștii Goldring au folosit două metode:

  • evaluarea pe baza actualizării dividendelor (Dividend Discount Model)
  • evaluarea realativă pe baza multiplilor de preț sectoriali

În urma celor două modele de evaluări (prin multiplii, respectiv Dividend Discounted Model), prețul țintă al acțiunilor Nuclearlectrica (SNN) pentru următoarele 12 luni este de 19.19 lei/acțiune, acesta reprezentând media aritmetică a celor două valori obținute anterior. Prețul țintă acordat (de 19.19 lei/acțiune) este mai mare cu 13.6% decât prețul actual al acțiunii (de 16.90 lei/acțiune).

Vrei să investeși la bursă în 2024?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!

Intră în Comunitatea Investestelabursa

Pentru a descoperi companiile care au potențial de creștere pe bursă un investitor are nevoie să vadă o imagine de ansamblu asupra companiei care să includă ultimii indicatori financiari, o imagine asupra rezultatelor trimestriale din anii anteriori dar și ultimele știri apărute în presa financiară.

Toate aceste informații sunt disponibile în Comunitatea Investestelabursa împreună cu multe alte beneficii precum:

  • Informații financiare pentru companiile listate la Bursa de Valori București
  • Date financiare istorice începând cu anul 2015
  • Comunitate de investitori pasionați
  • Resurse utile pentru a face investiții bine documentate
  • Webinarii LIVE in fiecare Joi seara
  • Analize de portofoliu – webinar Portfolio Mastermind
  • Peste 20 de tutoriale si cursuri de investitii