Nu știu cum a fost pentru voi perioada carantinei la domiciliu, dar eu am profitat la maxim de zilele de izolare pentru a duce proiectul Investestelabursa mai departe. Împreuna cu un dezvoltator Android am lucrat la implementarea primei versiuni a aplicației Investestelabursa. După câteva luni de implementare și testare vă pot spune cu bucurie că prima versiune a aplicației a fost publicată în Google Play și poate fi descărcată.

Aplicația este momentan disponibilă doar pentru sistemul de operare Android urmând ca până la finalul anului o versiune compatibilă IOS să fie lansată.

Aplicația Investestelabursa oferă acces la cele mai noi articole și video-uri publicate dar și informații despre rezultatele financiare publicate de companiile listate la Bursa de Valori București.

Rapoarte financiare pentru companiile listate la Bursa de Valori București

Secțiunea de rapoarte din aplicația Investestelabursa oferă acces la informațiile financiare ale celor mai lichide și mai cunoscute listate la Bursa de Valori București. Alegând un simbol bursier aplicația va afișa un raport de ansamblu asupra ultimelor rezultate financiare publicate dar și o privire asupra principalilor indicatori financiari.

  • Multiplii de preț
  • Indicatori de rentabilitate
  • Indicatori de profitabilitate
  • Indicatori de indatorare
  • Randamentul dividendelor
YouTube player

Toți acești indicatori sunt calculați pe baza ultimelor date financiare dar și pe baza ultimului preț de închiere.

Pe lângă principalii indicatori financiari investitorii vor putea foarte ușor evalua ultimele rezultate financiare. Pentru evaluarea rezultateloram pus accentul pe principalii 3 indicatori financiari: cifra de afacere, rezultatul operațional și rezultatul net.

Pentru o imagine mai clară asupra tendinței businessului companiei, în cadrul aplicației valorile celor 3 indicatori sunt comparate atât cu trimestrul din anul precedent dar și cu valorile din trimestrul anterior.

Performanța businessului companiei poate fi foarte ușor analizată cu ajutorul graficelor care surprind evoluția cifrei de afacere, a rezultatului operațional dar și a rezultatului net atât la nivel trimestrial cât și la nivel anual.

Rămâi aproape de bursă cu ajutorul aplicației Investestelabursa

Îmi doresc ca aplicația Investestelabursa să devină principala sursă de informare a investitorilor la Bursa de Valori București. Știu că încă sunt multe informații de integrat însă cu timpul aplicația la cuprinde pe toate.

Sunt foarte încrezător că aplicația are toate șansele să devină cea mai bună sursă de informare a investitorilor la BVB deoarece în acest moment în baza de date a Comunității Investestelabusa sunt stocate mii de informații relevante pentru cele mai lichide companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. Toate aceste informații sunt folosite și analizate zilnic de investitorii care fac parte din comunitate. Așadar trebuie doar ca în următoarea perioadă să găsec o formulă ca să le afișez într-un format simplu și ușor de înțeles pe ecranele telefoanelor mobile.

Principala provocare pentru următoarea perioadă este lansarea unei versiuni compatibile IOS. Am primit multe cereri în acest sens și efortuile echipei se vor concentra în acestă direcție.

Video-uri și tutoriale de investiții exclusive

Deoarece știu că lipsa educației bursiere îi face pe mulți români să stea încă departe investițiile la bursă am integrat în aplicația Investestelabursa o secțiune de tutoriale și video-uri explicative prin care sper să inspir cât mai multe persoane să facă pasul către universul investițiilor.