Luna Noiembrie aduce pe lângă rezultatele financiare peste așteptări și o serie de date impresionante pentru proiectul Investestelabursa.ro care atinge un milestone important: 1 milion de minute de educație bursieră.

Am lansat canalul de Youtube in vara anului 2016 cu o serie de episoade intitulate Bursa în 3 Minute prin care doream ca săptămânal să fac o sinteză a principalelor evenimente bursiere. După câteva episoade mi-am dat seama că noi voi reuși să spun în doar 3 minute tot ce doream și totodată nici formatul de prezentare a informațiilor nu imi prea placea. Am decis după câteva episoade să renunț la formatul tip “buletin de știri” și să prezint informațiile într-o manieră mai caldă mai personală.

1 Milion de minute de educație bursieră

Nu-mi imaginam la momentul respectiv că materialele video pe care le-am creat să ajungă să cumuleze la un moment dat 1,000,000 de minute de vizualizare.

Cifrele puse la dispoziție de Youtube dupa 2 ani și jumătate de conținut publicat periodic arată o creștere a interesului pentru materialele de educație bursieră ale canalului, atât numărul de vizualizări cât și durata medie de vizualizare crescând de la un an la altul. Durata medie de vizualizarea a unui clip, unul din indicatorii prinicipali urmăriți de Youtube, este în momentul de față de 5,4 minute. Totodată datele din ultimile 365 zile arată o creștere atât a minutelor de vizualizare cât și a duratei medie de vizualizare cu 5.3% care se apropie încet, încet de  6 minute. Faptul că materialele video publicate reușesc să țină în fața monitorului aproape 6 minute o persoană după părerea mea e un lucru extrem de important în condițiile în care publicul este unul destul de tânăr (cum veți vedea în continuare) și trăim în secolul vitezei unde toată lumea dorește să obțină informația cât mai repede.

După cum se poate vedea și în imaginea de mai sus publicul canalului este unul tânăr media de vârstă fiind între 25 și 34 de ani. Interesant este faptul că majoritatea persoanelor care urmăresc conținutul video sunt de sex masculin. Din păcate nu am înțeles încă de ce doamnele sau domnișoarele sunt atât de puțin interesate de domeniul investițiilor la bursă. Rămâne să studiez acest aspect și să găsesc o modalitate prin care să atrag și publicul de sex feminim.

Dacă ar fi să ne uităm peste țara de proveniență a celor care urmăresc canalul de Youtube Investeștelabursa.ro putem constata că evident majoritatea sunt din România. Un lucru interesant este topul celorlalte țări: Marea Britanie, Germania, Italia. Sincer mă asteptam să găsesc în top 5 Spania unde comunitatea de Români este foarte numeroasă. Am constatat însă ca Spania este abia pe locul 7 după Moldova.

În final aș vrea să va mulțumesc pentru susținere tuturor celor care urmăriți și sunteți abonați canalului de Youtube Investestestelabursa.ro, datorită vouă am reușit să ating acest milestone important care nu face decât să confirme că materialele pe care le-am creat până acum se bucură de apreciere și că abordarea pe care am ales-o de a prezenta informțiile este una bună.