Mișcarea realizată de indicele BET de la începutul anului poate fi încadrată în 3 valuri mari, două de creștere și unu de corecție. Primul val a debutat odată cu luna februarie imediat ce veștile legate de probleme economice ale Chinei s-au mai temperat și prețul petrolului și-a început raliul. Valul 1 a dus cotația indicelui BET până la valoarea de 6800 de puncte de unde, la începutul lunii aprilie, avântul indicelui a început să slăbească din putere.

Corecția valului 2

Apropierea referendumului din Marea Britanie și diferitele articole din presă care anunțau dezastrul din Uniunea Europeană a dus la început lunii aprilie la o corecție lentă a indicelui BET. Valul corector 2 s-a dovedit însă a fi unul foarte abrupt și a provocat o corecție mai mare decât cea așteptată, de 61,8%. În ziua anunțării rezultatului referendumului din Marea Britanie indicele BET fiind împins pentru scurt timp până la valoarea de 5900 de puncte. Impulsionat de evoluția indicilor bursieri externi, indicele BET, a început odată cu luna iulie un raliu de 9 săptămâni ce a dus la o creștere de peste 13% până la valoarea de 7100 de puncte.

Aplitudinea valului 3 putea fi determinată

După cum se poate vedea în analiza grafică de mai jos vârful valului 3 putea fi determinat folosind extensia Fibonacci a valului 1. Având mișcarea valului 1 și proiectând extensiile Fibonnacci din mișcarea realizată, extensia Fibonacci 1,272 corespunde valorii de 7100 de puncte unde valul 3 s-a și oprit.

Corecția valului 4 ar putea ajunge până la 6800 de puncte

Teoria valurilor lui Elliot spune ca atunci când valul 2 provoacă o corecție adâncă de genul celei din primăvara acestui an valul 4 de corecție va aduce o corecție mult mai blândă de 23,6% sau 38,2% din valul 3. Deocamdată corecția realizată pana la 1 octombrie este de aproximativ 23,6% din valul 3 dar conform teoriei va putea ajunge până la 6800 de puncte în cazul în care suportul de la 6900 nu va ține.

Analiza grafic zilnic BET

Analiza grafic zilnic BET