Investitorii la Bursa de Valori București sunt mereu în căutare de opinii sau analize asupra companiilor listate dintr-un punct de vedere diferit care foarte posibil să le ofere o perspectivă nouă asupra companiei pe care o urmăresc.

Datele prezentate pe această pagină au fost calculate pe baza rezultatelor financiare raportate companii și oferă un reper în plus investitorilor venind în completarea analizei pe cont propriu a rezultatelor financiare astfel încât un investitor la Bursa de Valori București să poată lua o decizie de investiții cât mai bine fundamentată.
Valorile prezentate au fost calculate cu ajutorul soft-ului Wyzeen pe baza rezultatelor financiare anuale sau semestriale. Indicatorii calculați încearcă să construiască o imagine de ansamblu a companiei prin prezentarea atât a unor valori care surprind evoluția din punct de financiar a companiei dar și printr-o serie de multiplii de preț care au rolul de a indica cât de scumpă sau de ieftină e compania în raport cu alte companii din același sector de activitate.

În calcularea indicatorilor care surprind reperele financiare ale companiei au fost luate în considerare mai multe aspecte precum: probabilitatea companiei, gradul de îndatorare, lichiditatea, trendul rezultatelor financiare reportate și altele.Pentru a oferi date cât mai ușor de înțeles și interpretat valorile calculate de Wyzeen sunt normalizate între 1 și 100 sau 1 și 10 astfel încât orice investitor să-și poată face rapid o idee asupra oportunității de a investi în acțiunile companiei după o privire rapidă asupra tabelului de indicatori calculați.

Recomandarea atât a mea cât și a dezvoltatorului softului Wyzeen este să NU vă bazați decizia de investiții în acțiunile unei companii doar pe datele prezentate pe acest site. Indicatorii calculați și prezentați NU IAU în considerare aspecte precum: scandaluri politice, decizii de politică monetară, războaie economice sau schimbări de management în conducerea companiei. Toate aceste aspecte pot influența prețul acțiunilor și nu sunt luate în calcul în indicatorii prezentați. Așadar recomandarea noastră este ca pornind de la datele prezentate pe site să faceți analize suplimentare citind rapoartele publicate de companii sau discutând cu brokerul înainte de a investi în acțiunile unei companii.