Sfârșitul lunii August ne-a adus pe lângă rezultatele financiare semestriale și o nouă oferta de obligațiuni corporative cu o dobândă foarte atractivă intermediată de brokerii de la Goldring.

Emitentul obligațiunilor este societatea Aforti Holding S.A. singura societate de tip holding din sectorul financiar listată pe piața New Connect (sistem alternativ de tranzacționare) a Bursei de Valori Varșovia, acțiunile AFH fiind admise la tranzacționare la 19 august 2011. La data redactării acestui articol, capitalizarea de piață a Aforti Holding S.A. se ridică la 113 mil. PLN, respectiv 25,7 mil. EUR, iar rata de free-float era de 21%.

Totodată, în urma unui acord de principiu încheiat cu societatea de brokeraj londoneză EGR Corporate Broking, acțiunile uneia dintre companiile din grupul Aforti, respectiv Aforti Exchange SA ar urma să fie admise la tranzacționare și pe London Stock Exchange, după atragerea de capital în valoare totală estimată de 10 mil. euro de pe piața londoneză, parțial prin plasament privat și, respectiv, ofertă publică inițială.

Cine este Aforti Holding?

Aforti Holding S.A., societate publică listată pe piața secundară NewConnect din cadrul Bursei de Valori din Varșovia, este compania-mamă aflată în fruntea Grupului financiar AFORTI.

Serviciile grupului Aforti se adresează companiilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii şi a microîntreprinderilor, oferindu-le un set complet de servicii financiare precum:

 • finanțarea operațiunilor
 • administrarea capitalului
 • schimb valutar online
 • gestionarea pasivelor
 • factoring.

Serviciile Aforti se adresează atât inițiativelor antreprenoriale în căutare de capital, cât şi companiilor cu experiență care doresc optimizarea structurii de finanțare, îmbunătățirea fluxurilor de numerar sau capital pentru dezvoltare.

Evoluția acțiunii pe piața NewConnect administrată de Bursa de Valori Varșovia

Aforti Holding S.A. a devenit emitent de acțiuni admise la tranzacționare pe bursa de valori din Varșovia, piața New Connect, sub simbolul AFH, la 19 august 2011, prețul de listare fiind de 21,75 PLN. Evoluția cotației acțiunilor a reflectat dinamica activității grupului și a direcțiilor strategice, evenimentele corporative, precum și tendințele și factorii la nivel politic și macroeconomic cu impact asupra pieței de capital sau asupra sectorului de activitate.

Oferta de obligațiuni Aforti Holding

Oferta a prevăzut vânzarea a maximum 20.000 de obligaţiuni corporative denominate în lei, cu o maturitate de 5 ani și o dobândă fixă anuală de 10% plătibilă semestrial.

Emisiunea de obligaţiuni şi ofertarea lor a fost aprobată prin hotărârea directoratului societăţii nr.1 din 26 august 2020. Perioada stabilită iniţial pentru subscrierea acţiunilor a fost 1-15 septembrie.

Obligațiunile urmează să fie listate la Bursa de Valori București pe piața AeRO spre finalul acestui an.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni vor fi utilizate exclusiv pentru finanțarea operațiunilor AFORTI Factor Romania, în consonanță cu principiul de a asigura independența financiară a entităților din grupul AFORTI. Principalul obiect de activitate al Aforti Factor România S.A. îl reprezintă serviciile de factoring oferite pe piața românească.

Vezi toate beneficiile pe care le au membri Comunității Investestelabursa

 • Informații financiare pentru companiile listate la Bursa de Valori București
 • Date financiare istorice începând cu anul 2015
 • Comunitate de investitori pasionați
 • Resurse utile pentru a face investiții bine documentate
 • Comisioane de tranzactionare VIP
 • Posibilitatea de subscriere în cadrul plasamentelor private
 • Ai garanția 100% Money Back 

Vrei să investeși la bursă în 2023?

Ai nevoie de un cont de tranzacționare la un broker autorizat. Deschiderea contului se poate face acum, 100% online, în doar 5 minute, prin intermediul telefonului mobil.

Mai multe informații despre cum poți investi la Bursa de Valori București și la Bursele Internaționale găsești pe www.goldring.ro. Alege Goldring – intermediar autorizat pe piața de capital cu o experiență de peste 23 de ani!