Am primit de-a lungul timpul multe intrebari pe mail venite de la investitori sau de la persoane ce doresc sa intre în lumea investițiilor la bursă dar înca nu au conoștințele necesare pentru a face primul pas.  Am raspuns tuturor mail-urilor primite și raspund de fiecare dată cat pot de repede.

Am decis să adun în această secțiune cele mai frevente întrebări adresate de investitori asfel încât să aflați într-un mod cat mai rapid răspunsurile la întrebarile voastre. În caz că nu gasiți raspunsul la întrebarea voastra nu ezitați să ma contactați folosind formularul de contact.

M-am nascut, am copilarit si locuiesc in Targu Mures.
Sunt programator de meserie, dezvolt aplicatii pentru iPhone la compania DVSE RO din Targu Mures.
Sigur! Contacteaza-ma prin intermediul formularului de contact si putem stabili cateva intalniri online contra cost. NU iti voi oferi recomandari de investitii! Iti voi arata in schimb cum sa descoperi de unul singur cele mai bune oportunitati de investitii.
Nu, sunt doar un simplu investitor la bursa.
Am inceput sa ma documentez serios despre investitiile la bursa la inceputul anului 2015. Am devenit investitor la bursa in vara anului 2015.
Din pacate programul meu este destul de incarcat, asadar imi fac destul de greu timp pentru intalniri. Scrie-mi te rog un mail folosind formularul de contact si explica-mi ce anume doresti sa discutam. Iti voi da un raspuns in cel mai scurt timp posibil.
Am un cont de tranzactionare deschis la Tradeville pentru investitii pe piata din Romania
Nu. Sunt programator de meserie. Investitiile la bursa sunt o pasiune si o sursa de venit pasiv.
Investitiile mele nu a ajuns la nivelul care sa-mi perimita sa ma intretin doar din asta. Atunci cand investitiile mele imi vor produce un cash-flow suficient de mare luna de luna care sa-mi perimita sa renunt la job cu siguranta voi face si pasul acesta.
Am o expunere pe piata din SUA prin investitii in ETF-uri.
Nu. Nu am investit in criptomonede si nici nu am in vedere o investitie in astfel de instrumente.
O poti face prin intermediul Goldring
Suma minima necesara pentru deschiderea unui cont de investitii la bursa e de 1500 lei. Investeste doar suma pe care iti permiti sa "o pui la munca" pentru minim 1 an de zile. Nu te astepta la castiguri majore peste noapte. Porneste la drum in idee ca vei investi acea suma de bani pentru minim 1 an de zile.
Randamentul mediu obtinut de un investitor pe piata locala la final de an este de aproximativ 8 - 9%. Castigul in domeniul investitiilor se masoara in randament obtinut la final de an. Evident, suma de bani castigata este mai mare cu cat capitalul investit initial este mai mare.
Evolutia portofoliului meu de investitii este publica pe pagina portofoliul meu. Am publicat evolutia portofoliului meu din dorinta de a arata tuturor ca oricine poate investi la bursa si obtine randamente mai mari decat depozitele bancare.
Nu, nu ofer recomandari de investitii.
Imobiliare, fonduri de investitii (BT Clasic), proiectul Investestelabursa.ro, investitii in aur. Portofoliul meu e divserficat.
Recomand doar produsele pe care le folosesc si eu.
Dividendele iti sunt virate in contul tau de tranzactionare deschis la un broker autorizat. Mai multe despre cum castigi bani din dividende gasesti intr-un artiol scris pe blog
Dividendele reprezinta o mica parte din proftul realizat de companie. Ca sa primesti dividende trebuie sa detii actiunile acelei companii la o anumita data calendaristica propusa de companie. Mai multe despre cum sa castigi bani din dividende gasesti in articolul publicat pe blog
Pentru profitul obtinut din investitiile la bursa trebuie sa platesti un impozit de 10% statului.
Pentru a avea un cont bancar ai nevoie de o banca similar pentru a avea un cont de investitii ai nevoie de un cont la un broker autorizat. Prin intermediul brokerului faci investitiile la bursa. Nu poti investi direct la bursa asa cum nu poti avea un cont direct la BNR ( Banca Nationala Romana)
De fiecare data cand cumperi sau vinzi actiuni trebuie sa platesti un comision de traznactionare brokerului. Comisionul poate fi intre 0.4% si 1% din valoarea tranzactiei. Brokerii mai percep si comisioane pentru virarea dividedelor in contul de tranzactionare sau comisioane de administrare. Pentru lista completa de taxe si comsioane ia legatura cu brokerul tau.