Rareș Mihăilă

Rareș Mihăilă

A[fusion_dropcap boxed=”no” boxed_radius=”” class=”” id=”” color=””]A[/fusion_dropcap]m fost mereu atras de domeniul investițiilor la bursă și mai ales de studiul graficelor. Nu îmi aduc aminte exact de unde a pornit această pasiune dar cert este că am simțit mereu o atracție față de graficele colorate și liniile trasate dealungul acestora. Ulterior am conștientizat că analizând doar trendul graficelor nu e deajuns și că investițiile la bursă nu se rezumă doar la atât.

Am început să mă documentez mai serios și să studiez rezultatele financiare ale companiilor. Am intrat astfel pe un “teritoriu” total necunoscut mie. Programator de meserie și absolvent de ingineria calculatoarelor, rapoartele financiare, bilanțurile contabile și indicatorii de profitabilitate erau termeni cu care nu mai luasem contact dar i-am privit ca pe o nouă provocare și am început încet, încet să le înțeleg importanța și să-i folosesc în analizele mele.

Pornind de la problemele ce le-am întâmpinat atunci când am decis să intru în domeniul investițiilor la bursă și de la nevoia de continuă informare și documentare am decis să creez o platformă web unde să public informațiile și analizele ce le consider importante și relevante pentru mine. Din experiența redactării diferitelor articole și analize pentru blogul Invest Club și cotidianul mureșean Zi de Zi am conștientizat că o informație proaspăt învățată ți se întipărește mai bine în minte atunci o pui pe hârtie sau când încerci să o explici altcuiva.

Rareș Mihăilă