Investitorii la Bursa de Valori București sunt mereu în căutare de surse de informare și opinii ale analiștilor financiari legate de companiile listate sau situația bursei per ansamblu.
De-a lungul timpului Bursa de Valori București a venit în întâmpinarea acestei nevoie prin organizarea de diverse evenimente gratuite dedicate investitorilor sau prin lansarea unor proiecte online precum portalul InvestingRomania.com.
Tot în sprijinul acestei nevoi de continuă documentare și informare, în cadrul proiectul Investestelabursa.ro, lansez o nouă secțiune a site-ului numită Indicatori Bursieri unde investitorii la Bursa de valori București vor găsi o serie de indicatori bursieri gata calculați prin intermediul cărora vor putea descoperi cele mai bune oportunități de investiții.
Indicatorii au fost calculați pe baza rezultatelor financiare individuale semestriale și anuale iar cei mai importanți indicatori sunt:
Structura financiară – Valoarea se obține din analiza mai multor informații fundamentale precum: marja de profit, nivelul capitalurilor proprii, gradul de îndatorare, rata rentabilității activelor etc.
Trendul financiar – Valoarea se obține din analiza evoluției rezultatelor financiare din ultimii 3 ani. O valoare mai mare reprezintă un semn bun
Valoarea Graham – Valoarea Graham ia în calcul câștigul pe acțiunile și valoarea contabilă a companiei și oferă un indiciu asupra prețului pe care un investitor ar trebui sa o plătească defapt pentru acțiunile companiei. Dacă prețul acțiunilor este sub valoarea Graham acțiunile companiei sunt considerate a fi subevaluate.
PER – Valoarea PER este interpretată de investitori ca fiind numărul de ani necesari pentru recuperarea investiției în acțiunile companiei dacă întreg profitul companiei ar fi distribuit acțiunilor prin dividende. Un PER mai mic este considerat ca fiind mai bun.
PBV – Raportul dintre prețul de piață al acțiunilor și valoarea contabilă a acestora. Se poate spune ca daca P/BV este supraunitar compania a creat valoare pentru acționari, deoarece suma pe care ar fi dispuși sa o plătească investitorii din piață este mai mare decât suma pe care ar primi-o oricum aceștia din lichidarea activelor.

Totodată pe pagina de detalii a fiecărei companii investitorii vor putea analiza graficele companiilor prin intermediul celei mai bune unelte de analiză tehnică la ora actuala graficele oferite de TradingView.
Toate datele și indicatorii calculați au fost obținuți de la prietenul Marcelin de la blogul finantepersonale.blogspot.com prin intermediul softului Wyzeen dezvoltat de dansul.
Sper ca informațiile prezentate în această nouă secțiune a site-ului să vă fie de folos și în încheiere as vrea să-i mulțumesc prietenului meu Sergiu pentru efortul depus în dezvoltarea acestei noi secțiuni a site-ului și lui Marcelin pentru deschiderea și încrederea acordată în dezvoltarea acestui proiect.

Comments

comments