Un vechi mit ce circula despre bursa spune ca bursa e doar pentru cei bogati. Lipsa de educatie financiara face ca pentru multi romani bursa sa fie un subiect tabu. Numarul scazut de persoane care au luat contact cu bursa a facut ca domeniul investitiilor la bursa sa fie considerat un domeniu accesibil doar unei categorii mici de persoane. Daca la inceputul anului 2000 multi brokeri solicitau investitorilor sume ceva mai consistente pentru deschiderea unui cont, situatia s-a schimbat cu totul in ultimii ani. Numarul redus de investitori si lichiditatea scazuta a dus la o schimbare a conditiilor pentru deschiderea a unui cont de tranzactionare.

1500 de lei pentru a deveni investitor

Da, ai nevoie doar de 1500 de lei pentru a intra in randul investitorilor la bursa. Nu toate companiile de brokeraj sunt dispuse sa deschida un cont pentru aceasta suma dar vei gasi cu siguranta cateva companii mari si cunoscute care vor accepta. Pentru a consulta lista companiilor de brokeraj autorizate am scris un articol special pe acesta tema.

Lista brokeri autorizati

1550 lei pentru a deveni investitor la toate companiile

Cum ar fi sa poti deveni actionar la toate companiile listate la bursa? Pare aproape imposibil si poate ai crede ca e nevoie de o suma imensa de bani, o suma care poate multi nu si-ar perimite-o. Pentru a deveni investitor la o companie e nevoie doar sa cumperi o singura actiune emisa de acea companie. Avand o singura actiune devi actionarul respectivei societati si te bucuri de toate drepturile ce li se cuvin actionarilor inclusiv dreptul de a participa la adunarile generele ale actionarilor. Un studiu realizat de catre cei de la Ziarul Financiar la sfarsitul lunii mai 2016 arata ca un investitor are nevoie de suma de 1550 lei pentru a cumpara cate o actiune la toate cele 85 companii listate la BVB.

Unelte utile pentru investitii de succes la bursa

  1. Patru unelte utile oricarui investitor incepator
  2. Analiza graficelor pentru investitii de succes la bursa
  3. Cum identifici cele mai ieftine actiuni de la bursa

Comments

comments